Genserarmstrikking + Mannen gjør en liten (STOOOooR) fadese!

God lørdag morgen!

Jeg er godt i gang med å strikke første arm på Tusseladdgenseren.

Tykke pinner og tykt garn bærer fort fram, men jeg ser at det skal strikkes mønster med 3 farger på bolen og det kommer til å ta tiiiiiid.

Min mann har en liiiiiiten tendens til å ta litt kjappe løsninger i blant.

I går glemte jeg å kjøpe ny tannkrem og det var derfor kommet til den litt kritiske fasen hvor du må bruke litt tid for å klemme ut det siste av tannkremtuben.

I morges skulle han pusse tennene, men plutselig hørte jeg han rope: ELIN! Denne tuben som det står noe som heter Nuit på. Er det egentlig tannkrem?????

Jeg sprang til for å se hva det var han holdt i hånda. 

Jeg: Nei, du må da ikke pusse tennene med den der!

Mannen: Nei, jeg syntes den smakte noe djev……..

Jeg: Herregud! Har du pussa tennene med nattkremen min????????

Mannen: Ja, jeg syntes den smakte noe rart i går kveld også, men tenkte det bare var en ny smak.

Jeg: Pussa du tennene med den i går kveld også??????

Mannen, (med litt svak stemme): Ehhh, ja, det er ikke tannkrem altså??

Som dere ser, ganske lett å avsløre hvem som har vært her, he, he……

Klemt midt på tuben, så klart!

Jeg har ledd så tårene har trillet hele morgenen, knegg, knegg…..

Utrolig hvor artig det kan være når andre gjør noen små (STOOOORE) fadeser!

Dette synet stod vi opp til i morges.

Winter Wonderland på sitt beste!

Det må jo være en perfekt start på vinterferien, til de som har det, nå.

Rikelig med snø for å gå på ski.

Er det ikke vakkert?

Den eneste bakdelen, er at det for oss blir litt ekstra mye å gjøre på morgenen, siden vi må ut og brøyte og måke vekk snøen, men vi får håpe den ligger i ro de neste dagene.

Å starte dagen med litt latter og flott utsikt! Da MÅ jo bare dagen bli bra!

ØNSKER DERE ALLE EN HUMØRFYLT LØRDAG!

Strikket munnbind – Gratis strikkeoppskrift

Coronaviruset er kommet til Norge og apotekene er allerede utsolgt for munnbind.

Her er et mønster på et strikket munnbind, men det hjelper ikke mot å bli smittet.

I media blir vi overøst med råd og tips til hvordan vi skal unngå å bli smittet. I Italia har de sågar kommet med tips om at å drikke alkohol ofte vil vaske vekk viruset ut av magen og beskytte mot å bli smittet.

Det interessante med dette mønsteret er ikke plagget i seg selv, men at det ligger en link til anbefalinger for hvordan vi skal forholde oss til smittefaren av WHO, The World Health Organizations og det er viktig! Da vet vi at vi får oppdatert og riktig informasjon vi kan forholde oss til.

Mønster: Strikket Munnbind

Nå er det vinterferie for mange og for meg betyr det at det sannsynligvis blir travelt på jobb. Mange kommer hit i vinterferien og stikker innom. Lørdag har vi også pub på kvelden, så da blir det ekstra lang arbeidsdag.

Men i kveld skal vi kose oss med bursdagsfeiring av eldstemann, hele familien.

Det skal vi bli kjekt!

Ønsker deg en riktig fin Coronafri helg!

Påskegult + Blodprøvesvar

Det er koselig med litt gul strikk til påske. Disse bestikksokkene pynter fint opp på bordet til påskefrokosten eller på middagsbordet til lammelåret.

Mønster: Bestikksokk

Du trenger ikke mye garn til disse, så her kan du bruke restegarn hvis du vil.

Her er det brukt Falk og pinne 3.5 mm. Du strikker snart mange av disse. Det er morsomt å strikke en til hver i familien.

Jeg fortalte i går at jeg var til legen og fikk tatt en del blodprøver. Jeg regnet egentlig ikke med at jeg fikk noe svar før uti neste uke, men allerede i dag ringte legen meg.

Jeg er svært sjelden til legen. Jeg var en tur i sommer etter å ha svimt av på jobb og før det igjen, var det over 5 år siden siste legebesøk. Legen mente derfor at det var lurt å ta en del blodprøver.

Jeg vet jo at hvis legen ringer kjapt etter at man har tatt blodprøver, så er det som oftest noe viktig. Og det var det også.

Jeg tror ikke legen tenkte på at jeg ikke er lege og ikke aner hva hun snakker om når hun bruker latinske uttrykk og rare verdier. Det hjelper ikke akkurat på at legen i utgangspunktet ikke er norsk og snakker fort. Siden jeg var på jobb og hadde hodet fullt fra før, fikk jeg ikke med meg alt hun sa, men det jeg skjønte var at jeg hadde flere blodprøveverdier som var ekstremt dårlige og at jeg blant annet har fått lavt stoffskifte, slik at jeg må starte på medisin. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte komme på legekontoret, ta flere blodprøver og at jeg måtte henvises til sykehuset.

Siden det ikke er mulig å få tatt blodprøver og sende dem på fredag, kunne jeg, hvis det gikk bra med meg, komme på mandag.

Det ser ut til at jeg må smøre meg med tålmodighet til jeg har vært hos legen igjen før jeg egentlig vet hva det er som feiler meg, men noe er det.

Ellers blir de neste dagene preget av jobb, men i morgen ettermiddag skal vi til vår eldste sønn for å feire bursdagen hans, så da skal jeg lage litt mat og ta med. 

De reiser allerede på mandag til Thailand for å gifte seg og jeg må innrømme at jeg er litt bekrymet, siden Koronaviruset ser ut til å fremdeles vokse raskt. 

Strikkingen har jeg ikke rukket å røre i dag, men jeg håper det blir noen runder videre på genseren jeg strikker.

Håper dere har en fin torsdagskveld.

 

 

 

Strikket ullbukse – Norsk Strikkeoppskrift

Reklame | Ullkurven

Vi har fått vinter etter en lang periode med bare regn, mildvær og vind.

I dag skinte sola og det var jammen noen minusgrader. Det er snart vinterferie og mange skal stå på ski. Da er en ullbukse et must! Disse har jeg strikket mange av.

Du finner mønsteret under her. Størrelser fra S til XXL. På grunn av ribben i sidene, sitter den godt og man har en del cm å gå på i størrelsene.

MØNSTER: ULLBUKSE TIL VOKSEN

 

Garnet som er brukt her er Classic Alpaca, men du kan strikke den i ullgarn, merino eller annet garn som har strikkefasthet 22m/10 cm på pinne 3.5 mm.

Her kan du også bruke restegarnet ditt og få din helt personlige ullbukse.

I går rakk jeg ikke innom her, siden jeg var oppe før kl 05.00 og reiste til Mo i Rana for å møte fylkestingspolitikerne i forbindelse med protest mot økte fergetakster og rutekutt i samferdselen i Nordland.

Vi var en stor gjeng fra Nordland som demonstrerte på Fylkestinget. Jeg og flere andre holdt appeller og vi fremførte vår egen kampsang, skrevet av min mann. Hvis du har lyst til å høre den, ligger den på YouTube: Søk opp Trygve Danielsen og Her ska vi lev. Nrk Nordland dekket saken og vi fikk masse av sendetiden i lokalsendingen i går. Det var også masse andre media tilstede.

Det ble en fin og ryddig demonstrasjon, hvor vi fikk fylkespolitikerne i tale også etter demonstrasjonen.  Det ble sent før vi var hjemme og i morges var det tidlig opp for å komme seg til legen og få tatt masse blodprøver. Siden vi må bruke ferga for å komme oss til legen, går det bort en halv arbeidsdag for å dra på et legebesøk.

Minstemann skulle i ettermiddag kjøres på ungdomskveld, så da må tiden han er der, brukes til å jobbe, så i kveld blir det beina opp i sofaen og ett eller annet å se på TV.

Vi snakkes i morgen!

På pinnene mine – En innrømmelse

Jeg skal med en gang innrømme at jeg har strikkeprosjekter på veeeldig mange pinner.

Jeg er definitivt av typen som må ha mange prosjekter samtidig. Noen av dem blir også liggende lenge på vent, opptil flere år. Skrekk og gru!

Jeg har flere typer strikkeprosjekter. Noen av dem er slike prosjekter som jeg bare kan holde på med hjemme, i fred og ro. Det kan være fordi det har masse mønster eller det er en stor genser som jeg føler jeg ikke kan ta med meg overalt. Da må jeg ha noe mindre og enklere å strikke på, som en klut eller sokk uten noe spesielt mønster. 

Dette fører til at jeg stadig har mange strikkeprosjekter på gang. Og så skal man jo heller ikke glemme at det hele tiden dukker opp noe nytt man har kjempelyst til å strikke, sukk……..

Det hender også at noe jeg synes er veldig viktig spretter fremst i strikkekøen. Hvis en av sønnene mine eller mannen min bare såvidt nevner at det er noe de kunne hatt bruk for, så VIPS! er det på pinnene mine før jeg aner hva som har skjedd.

Akkurat nå strikker jeg aller mest på denne Tusseladdgenseren. Den skal min kommende svigerdatter få. Hun eier ikke en eneste strikkegenser, så det må jeg jo så klart gjøre noe med. Da blir det nok en gang rot i strikke (u) systemet mitt.

Mønster: Tusseladd 

Garn: Blåne Pelsullgarn og Troll til det hvite

 

 

Link til mønsteret viser den tynne versjonen, som på bildet under her. Da strikkes den i tynnere garn enn den jeg strikker her. Det fins 2 versjoner av mønsteret, både til pinne 3.5 mm og 6 mm. Bildet under er fra mønsteret til Linka Neumann, som har laget boka Villmarksgensere.

Hun ønsker seg også et pannebånd, så jeg satser på at det blir nok restegarn igjen til det.

Hvor mange pågående strikkeprosjekter jeg har, er jeg faktisk ikke sikker på for å være helt ærlig. Det dreier seg nok om ganske mange, men jeg har tenkt å gjøre dem ferdig en dag. he, he…. Bare jeg lukker øynene hver gang jeg ser noe nytt og spennende, men jeg vet jo at det egentlig er helt usannsynlig. Dette årets mål er hvertfall å redusere antall pågående prosjekter, så får vi se hvor det ender ved årets slutt.

 

Etter en lang dag på jobb, skal jeg nå ut og være sjåfør for minsten som skal på trening. Kvelden skal nytes med å strikke videre på genseren over her. 

Grytidlig i morgen skal jeg opp for å reise til Mo i Rana og delta på protestaksjon for økte fergepriser og rutekutt i forbindelse med fylkestingsmøte, men strikkingen skal være med. Om det blir dette strikkeprosjektet, eller et annet, er jeg jammen ikke sikker på. Jeg er med i aksjonsgruppa, sammen med noen flere fra Nordland.

Hvor mange strikkeprosjekter har dere på gang samtidig?

Eller er dere kjempeflinke og strikker og monterer ferdig før dere starter på et nytt prosjekt?

Ønsker dere en knallfin strikkekveld!

Restegarnsveske – Gratis strikkeoppskrift

Restegarn er noe vi strikkere gjerne har rikelig av.

Hos meg har det hopet seg opp over flere år og jeg synes det kan være vanskelig å vite hva jeg skal gjøre med alt restegarnet. Denne veska her drar hvertfall en del meter garn og du kan bruke små rester på 4-5 meter, så her er det muligheter for å bli kvitt litt av restegarnet.

Gratis mønster på dansk og engelsk: Scrap Bag 

Til denne veska har jeg brukt rester av garntyper med strikkefasthet 22 m/10 cm.

I tillegg har jeg brukt sort Falk til bunnfarge. Hankene har jeg strikket med dobbelt garn, for å få dem litt stødige.

Jeg kommer nok til å strikke flere av denne. Du kan bruke rester på 4-5 meter eller lengre. Det bestemmer du selv. Du kan følge et system, eller bare strikke til restenøstet er tomt før du starter på ny farge.

På jobb har jeg bakt Fastelavnsboller i dag.

Oppskriften jeg har brukt er fra Det søte liv. Det ble luftige og gode boller og jammen gikk de unna! 

Nå skal jeg senke skuldrene etter en travel uke og se Farmen Kjendis på TV og strikke litt videre på neste prosjekt. Håper du har hatt ei fin helg og takk for at du titter innom her.

Traktorluer – Strikkeoppskrift

Traktorer er et kjøretøy som er elsket av både store og små.

 

For eksempel, har min mann en eldgammel Zetor som han elsker!

Han har naturlig nok en Traktorlue med rød traktor, he, he….

Mønster: TRAKTORLUE

Garn: Classic Alpaca

Pinne: 3.5 mm og 4 mm

 

Mønsteret finnes i flere størrelser, slik at hele familien kan få sin egen lue.

Du kan strikke den i Classic Alpaca, eller annet type garn som merino eller ullgarn med strikkefasthet 22 masker pr 10 cm.

 

Her koser jeg meg med frokost før jeg skal på jobb.

Som dagens middag i dag, blir det “Kjøtt i mørket”, en gammel oppskrift, og

som dagens dessert skal jeg lage Fastelavnsboller. Får håpe det kommer mange innom og kjøper middag i dag. Matsvinn liker jeg ikke, he, he….

Jeg skal også få festet trådene på min restegarnsveske og oppskrift og bilder kommer i kveld, så ta en titt innom da.

HÅPER DERE FÅR EN SUPER FASTELAVNSSØNDAG OG KOSER DERE MED BOLLER!

 

 

 

 

 

 

 

Fantastitch

Riktig god morgen!

Stephen West er kommet ut med mønster på et nytt sjal og som vanlig, havner den på den laaaange lista mi med alt jeg har lyst til å strikke.

FANTASTITCH

Fantastitch

Er det ikke lekkert? Jeg ser for meg lekre farger av for eksempel DETTE

og noen farger av DETTE

Her skjer det masse underveis! Masse forskjellige teknikker og mønstre og lekre farger.  

Se bare her!

Her kan man blande farger og typer garn sammen. Kanskje man kan bruke litt restegarn også? En del av fargene som er oppgitt, trenger man bare litt av. Her kan man leke seg med utrolig mange varianter av farger og garn og få sitt helt eget unike inntrykk.

I dag er det 28 år siden jeg ble mamma til vår første sønn. 28 år er utrolig lenge siden, men det føles ikke slik. Årene har jo gått utrolig fort og nå er han voksen og selvstendig. Det er likevel merkelig hvor sterkt man husker detaljer fra akkurat den dagen barna blir født. Det sitter så sterkt i minnet at man skulle tro det skjedde i går. Jeg husker alt fra hva jeg gjorde den dagen, helt fram til selve fødselen sent på lørdagskvelden. At Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie gikk på ski, som hele Norge satt og fulgte med på, hva jeg spiste, handleturen i Bodø og såklart alt som skjedde etterpå på sykehuset. Dagen har spikret seg fast i minnet og ikke minst den utrolige gleden over å føde en utrolig flott sønn og min mann som gikk att og fram på gulvet etterpå og bannet så mye (i glede) at jeg fryktet at jordmoren skulle forlate rommet. 

Det er noe helt spesielt med den første fødselen. Man vet ikke hva man går til og hvordan fødselen blir. Man har aldri gjort det før, bare lest om det i bøker og fått fortalt fra andre. Når det gjelder deg selv, synes man ikke at noe av det man har blitt fortalt stemmer. Hver fødsel er unik og det er opplevelsen av den også. 

Siden sønnen vår har vakthelg og må være på jobb, blir det feiring etter helgen.

I dag er det først jobb på meg, men i kveld blir det familiekos med god mat, TV og fortsettelse på genseren jeg strikker.

HA EN RIKTIG FIN LØRDAG!

 

Ny blogg!

Velkommen til min helt nye blogg!

Den er like blank og frisk som bildet jeg tok i går morges. Tenk at naturen kan skape slike farger! Å starte dagen på denne måten, er like spennende og fint som å starte denne bloggen. 

 

I dette første innlegget, vil jeg fortelle litt om meg selv.

Jeg bor på det lille stedet Ågskardet i Meløy kommune, sammen med min mann og vår yngste sønn på 13 år. Våre 2 eldste sønner er snart 26 og 28 år gamle.

Strikkeinteressen har jeg nok arvet fra min mor og bestemor, så det ligger nok i genene. Jeg har strikket fra jeg var 4-5 år gammel. Jeg vil i et annet innlegg fortelle mer om dette. 

Hva driver jeg så med om dagene når jeg ikke strikker?

Jo, jeg har mange baller i luften i løpet av en dag. Min mann og jeg kjøpte den nedlagte skolen her på stedet for 4 år siden. Der har vi bygd en 50-talls american diner, hvor vi har helårsåpent. Jeg baker kakene og lager all maten selv. Vi har også en bruktbutikk, musikkforretning, artistbyrå og ikke minst garnbutikk. Jeg driver også nettbutikken Ullkurven og syr en del på maskin og lager trykk på klær. Vi bygger nå 4 rom til utleie og en liten campingplass. Dette er nok kortversjonen av en del av det jeg fordriver dagene med. 

Resten av min våkentid blir brukt på familien. Jeg er også glad i å gå i fjellet, lese og reise, men det har det blitt lite tid til de siste årene.

Hva kommer så bloggen min til å handle om?

Først og fremst vil den handle mest om mine strikkeprosjekter. Hva jeg har på pinnene, teknikker og ikke minst alt jeg har lyst til å lage. Jeg kommer til å vise forskjellige typer teknikker, både i bilder og kanskje en video eller to? Jeg vil også vise mine andre hobbyer, som søm, hekling, matlaging, kaker og andre hobbyprosjekter.

Jeg vil også dele hverdagslivet, både som gründer og hva jeg tenker og mener om mye og mangt. Så får vi se hvor bloggen fører hen. Kanskje det også blir andre tema enn det jeg har tenkt på?

Jeg gleder meg til å ta fatt og håper du finner det interessant å følge meg fremover.

En riktig fin strikkehelg ønskes dere alle!