En av de mange tingene vi MÅ ha i hus til jul, er Vannkringler.
De er fantastisk gode med smør og ost på eller som tilbehør til koldtbordmaten.
Her er en liten boks av det vi lagde i går.
Det blir maaaaange vannkringler av en oppskrift og det tar lang tid å trille ut alle kringlene, så her må du være litt smart og tilkalle barn, mann, bestemor, bestefar, tanter og onkler, nabounger og det som måtte være tilgjengelig og sett dem i gang med å trille ut kringler.
Men pass på å jag dem hjem igjen før du har stekt dem ferdig, slik at du ikke blir fri for vannkringler.
Får de smake, så er de borte før du har fått sagt kringle, hi, hi…
Her i huset har de lært seg å fordufte før utbakingen begynner.
Klok av skade, ha, ha….
Men, jobben er verdt det og det er jo mulig å lage en litt mindre deig også.
Vannkringler kan lages både med og uten koking.
Nå skal du få en eldgammel oppskrift av meg, som er uten koking og som blir garantert sprø og gode, som de skal være.
Oppskrifta er fra Nordland.
VANNKRINGLER (UTEN KOKING)
250 gram margarin
250 gram smult
Smult og margarin smeltes sammen.
1 liter lunkent vann
1 pk tørrgjær
Ca 2.5 kg hvetemel
Bland tørrgjæra i hvetemelet.
Elt inn smeltet smult og margarin og lunkent vann.
La deigen heves 2-3 timer.
Trill ut og lag små kringler. (her trenger du små biter med deig)
Sett stekeovnen på 200/210 grader.
Legg kringlene på bakepapir på stekebrettet.
Pensle kringlene med vann.
Stekes i 15-20 minutter.
De skal ikke bli brune.
Blir kringlene for tjukke, blir de ikke sprø.
Man kan la dem stå og “herde” litt i ettervarmen i ovnen hvis de blir for mjuke.
Vannkringlene holder seg lenge hvis de oppbevares tørt og kaldt.
De kan også fryses og varmes før servering.
Smaker deilig med klatter av smør eller med smør og gulost.
NYT MANDAGEN!!
FØLG MEG GJERNE HER:
FACEBOOK: Strikkekjerring
INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no
Disse fikk jeg lyst til å prøve! Skrives på lista, så får vi se hva jeg rekker.
Passer bra til felles bakedag disse.
Lang holdbarhet har de også, så de kan vare til utpå nyåret. (Hvis man gjemmer noen nederst i fryseren 🙈😅)
De husker jeg fra barndommen. Faktisk gode. Min mor bakte disse. Hun brukte smult. Var ikke disse populære i Bergen?
Det kan jeg godt tenke meg at de var.
De har jo vært en handelsby så jeg kan tenke meg at en del skip hadde disse i lasten med til Bergen siden de er så holdbare.🤗
Det høres og ser veldig godt ut. Men lagde du virkelig det og flatbrød samme dag? Blir du aldri sliten 😉
God mandag! <3
Ja, lagde flatbrød og vannkringler, men Musikermannen var flink til å hjelpe til p kjevle flatbrødet.🤗
Dette var en helt ny oppskrift for meg, men jeg har lagret den og skal jammen prøve den. Ettersom det bare er meg i husstanden, så kan det nok være at jeg halverer oppskriften 😉 Forresten, grattis som ukens blogger hos Bunny 🥰 Håper du får en fin mandag, klem 🤗
Det kan nok være lurt å halvere oppskriften da, ja.🤗
Takk så mye!🤩🌹
Fikk lyst til å lage, de så himla gode ut.
Aldri hørt om vannkringler jeg.Men så spennende da…Og en fin boks full (men går nok unna)…
De er veldig gode og ingen heksekunst å lage.🤗Disse blir garantert ikke kastet over jul.👍🏻😀
Disse høres utrulig gode ut 🤩 men ser for meg at det er vel ikke særlig poeng for meg å lage. Har liksom tilnærmet null lagringsplass 🤔
De har veldig lang holdbarhet, men den lagringsplassen din var det jo litt verre med.😅