STOPP!!!!

Kjære Regjering, Statsminister Erna Solberg og Helseminister Bent Høie.

 

De siste ukene har dere gått ut med at i år skal vi nordmenn feriere i Norge. Dere har tatt til orde for at vi nå skal reise og feriere i vårt eget land og oppdage alt det flotte vi har å by på.

Dere har malt på med den flotte naturen og de fine reiselivsopplevelsene som finnes.

Reiselivseksperter har fulgt på og anbefaler pakketurer rundt om i det langstrakte land.

Det er en edel tanke og sikkert godt ment, men her har dere ikke anelse om hva det er dere faktisk anbefaler!

Reiselivsnæringen har faktisk ikke sjans i havet til å ta i mot alle de som ønsker å feriere i Norge!

Bilde: Eget

Reiselivsnæringen er hardt rammet av koronakrisen. Mange vil ikke overleve denne våren og sommeren. Noen er allerede konkurs, flere konkurser vil komme og noen velger rett og slett å legge ned livsverket sitt.

Noen få har fått en liten kompensasjon fra Staten, som dekker en liten brøkdel av de faste utgiftene, men i lengden kan ikke bedriftene fortsette å tape store summer hver eneste måned.

MEN! Det er ikke det største problemet.

Det største problemet er at vi ikke kan ta i mot alle gjestene som kommer på grunn av smitteverntiltakene.

Bilde: Eget

Slik som dette er det ikke mulig å ha bordene i sommer.

Bordene som skal stå på uteserveringen og inne skal ha minimum 2 meter avstand. Da må alle restaurantene fjerne mange av bordene sine. Det er sommermånedene reiselivsnæringen lever av. Da er det hos de fleste fullt ved alle bord store deler av dagen.

Vi må være klare over at selv om ikke de utenlandske turistene kommer, så vil nordmenn som ferierer også spise. De fleste har ikke tenkt å lage middagen sin selv når de er på ferie. Hvor skal de da spise????

Spisestedene har ikke plass til å ta i mot alle som ønsker å spise. De er nødt til å ha lang avstand mellom bordene. Inne på kjøkkenet skal de holde 2 meter avstand mellom de ansatte. De kan ikke stå og jobbe sammen ved samme benk. Det sier seg selv at kjøkkenet da får problemer med kapasiteten på matlagingen.

Bilde: Eget

Gjestene som kommer, kan ikke sitte å nyte utsikten. De må glefse i seg maten og komme seg ut, for utenfor døren er det kø av nye mennesker som vil spise.

Spisestedene må henge opp plakater utenfor døren som stopper for mange i å komme inn. Når alle bord er opptatt, kan ikke flere komme inn.

Hvem skal betale for den ekstra bemanningen spisestedene må ha for å ivareta “vaktholdet”?

Spisestedene har ansvaret for ekstra renhold. De skal påse at ingen som ikke bor i samme hus sitter sammen. De skal passe på at ingen flytter på bord slik at det ikke er under 2 meters avstand og løpe til og fra å ta opp og ned skilt om de som kommer får lov å komme inn eller ikke.

På de store kjøpesentrene har de satt inn vektere til å gjøre denne jobben, men denne muligheten har ikke de som har spisestedet andre steder.

Vi skal drive med kanskje opp i mot en tredjedel av kapasiteten denne sommeren og inntjening kan man se langt etter.

Det er små marginer på mat og de faste utgiftene skal betales hver måned uavhengig av hvor mange gjester som kommer.

Bilde: Eget

Det vil bli flaskehalser på båttransport og offentlig transport som ikke har mulighet til å ta med så mange passasjerer som de egentlig har plass til på grunn av smitteverntiltakene.

Hvor mange bedrifter orker å drive med noe de vet blir dundrende underskudd?

Kjære regjering! STOPP!!!

Dette er ikke gjennomførbart! Bedriftene har ikke penger til bygge ut spisestedene slik at de blir store nok til å ta i mot så mange gjester som ønsker å spise. Ingen bedrifter har råd til å investere og bygge ut slik situasjonen er. Vi kan heller ikke fortsette å drive med dundrende underskudd i lang tid og i beste fall motta småpenger fra staten.

Staten har allerede ofret reiselivsnæringen med pakker som ikke treffer. Nå skal et nytt problem bli dyttet ned over hodene våre og ansvaret er blitt plassert hos bedriftene.

Det er ingen bedrifter som ikke skjønner at disse tiltakene er nødvendige for å forhindre smitten, men man må kunne forvente at regjeringen er i stand til å ha 2 tanker i hodet samtidig!

Dere går ut og anbefaler befolkningen noe som det ikke er mulig å gjennomføre!

Skjerp dere!

STOPP I TIDE!!!

 

2 kommentarer
  1. Bobilsalget tar av, så det er mulig regjeringen har tenkt at folk skal kjøre landet rundt, og så kan de sprette noen hermetikkbokser fra tiden de hamstret og varme opp maten selv. Jeg tror jeg holder meg her jeg bor, – det er uansett en typisk turistby som kommer til å slite lenge, tror jeg.

   1. Ja, det kunne nok vært et bedre råd fra regjeringen. Vi må nok være forberedt på at annerledes Norge i lang tid fremover og nå når det er blitt åpnet opp for å reise overalt, vil nok smitten bre seg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg