Sjokolademoussekake

Sjokolade er godt i alle varianter. Også i kaker.

Copyright: Strikkekjerring

I denne kaka er det myyyyye sjokolade.

En litt mektig, men god kake, som man kan unne seg på en lørdag.

Jeg rakk dessverre ikke å ta bilde av lagene inni kaka før den var oppspist.

Det var mye folk på lørdagskafe i dag og når vi stengte var kakedisken som var smekkfull i morges, nesten tom.

Bare 2 kakestykker av gulrotkaka stod igjen.

Denne kaka inneholder mange godsaker og oppskrift og fremgangsmåte får du her:

 

Kakebunn:

Sett stekeovnen på 180 grader.

100 gram romtemperert meierismør

200 gram sukker

2 egg

4 ss av saften av en presset sitron

2 dl melk

200 gram hvetemel

4 ss O´Boypulver (Kakao kan også brukes)

0.5 ts bakepulver

0.5 ts salt

2 ts vaniljesukker

 

Pisk smør og sukker hvitt.

Ha i ett og ett egg. Pisk mellom hver gang du tilsetter eggene.

Bland det tørre sammen og ha det i vekselvis sammen med melk og sitronsaft.

Ha bakepapir i en springform 24-26 cm i diameter.

Ha kakerøra i springformen og stek kakebunnen i 15-20 minutter.

Avkjøl bunnen i kakeforma.

 

Sjokolademousse:

300 gram lys kokesjokolade

2 dl melk

1 ss sukker

0.5 ts salt

2 ts vaniljesukker

1 pose gelatinpulver

4 dl kremfløte

 

Varm melken sammen med sukker, salt og vaniljesukker.

Bryt sjokoladen i biter.

Rør ut gelatinen i ca 1 dl kokende vann.

Rør gelatinen inn i den varme melka.

Trekk kasserollen av platen.

Ha i sjokoladebitene og la blandingen stå noen minutter.

Rør så godt til sjokoladen er smeltet og alt er blitt en glatt saus.

La avkjøle litt, men ikke for mye.

Da vil sjokoladeblandingen stivne.

Pisk kremfløten stiv og rør inn sjokoladesausen.

 

Hell sjokolademousseen over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet 4-5 timer.

 

Sjokoladeganache:

100 gram lys kokesjokolade

1.5 dl fløte

0.5 ts salt

1 ts vaniljesukker

 

Varmfløten i kasserolle.

Brekk sjokoladen i biter.

Trekk kasserollen av platen og ha i sjokoladen.

La stå noen minutter før du røren rundt til sjokoladen er helt smeltet.

Ha i salt og vaniljesukker og rør rundt.

Avkjøles litt før du heller sausen over kaken.

Strø gjerne på strøssel på toppen av kaken.

La kaken stivne helt i kjøleskap.

 

ENJOY!!

 

Copyright: Strikkekjerring

Jeg lagde også en Budapestrull med aprikossyltetøy og den var det heller ikke flisa igjen av når dagen var omme.

Men den kan du kanskje få oppskriften til en annen dag.

Nå skal vi puste litt etter en travel og veldig hyggelig dag.

Det er godt å se at folk har behov for å møtes og at vi nesten måtte begynne å blinke med lysene når klokka var der at vi skulle stenge.

Nei, da. Jeg vil tro de fleste fulgte med klokka, men folk satt lenge og koste seg og snakket med hverandre.

Veldig fint å se at det er behov for å kunne gå ut å ta en kopp kaffe og møte andre.

I morgen er det middagsbuffet og jeg skal lage Cranachan og Sjokolademousse til dessert.

Men nå er det beina opp og om det blir Hver gang vi møtes eller MGP på TV kan Musikermannen få bestemme.

Det blir egentlig ett fett for meg, så lenge jeg får strikke samtidig, ha, ha….

 

HA EN MUSIKALSK AFTEN!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

6 kommentarer
    1. Fantastisk kake, kan tenke meg denne gikk unna. Så stas med mye folk ute og drakk kaffe.og spiste kake, folk liker det på lørdager. Komme ut og se folk…Flott at dere er der tenker jeg – et møtested.
      Kos deg musikk og strikketøy – God kveld…🥰

      1. Den var borte på et øyeblikk.🤗😅🎂
        Det er koselig å se at mange sitter og koser seg og prater lenge og stadig nye kommer til bordet der de sitter😍👏🏻

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg