Rokkelhunder og Sarah Bernard – Oppskrifter

I dag har vi vært så heldige at vi har hatt strøm hele dagen og da har jeg fått bakt uten avbrudd.

Copyright: Strikkekjerring

Jeg har fått laget “Rokkelhunder”, Sarah Bernard, Kransekakepinner, Kolakaker og Krumkaker.

Da skal jeg si meg fornøyd med bakingen av småkaker.

Jeg har en del gjærbakst som også skal bakes og litt andre ting, men flere småkaker blir det ikke.

Fra før har jeg bakt Pepperkaker, Havreflarn m/sjokolade, Gule Bomber og Oreokuler.

Du finner neppe oppskrift på “Rokkelhunder”, siden de av de fleste kalles Risboller.

Hvorfor de har fått det navnet hos oss, vet jeg ikke, men “Rokkelhunder” må vi ha til jul.

Oppskriften skal du så klart få.

 

ROKKELHUNDER (RISBOLLER)

2 egg

2 dl sukker

150 gram delfiafett

100 gram meierismør

200 gram lys kokesjokolade

120 gram puffet ris

1 pose gelehjerter

 

Smelt delfiafett og meierismør sammen.

Knekk kokesjokoladen i biter og la sjokoladen smelte i delfiafettet og smøret.

Her bruker noen blanding av kokesjokolade og melkesjokolade.

La blandingen stå og kjøle litt.

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Ha i sjokoladeblandingen og rør til alt er blandet.

Ha i puffet ris og rør godt.

Sett muffinsformer på ett brett.

Ha “Rokkelhund”-blandingen i muffinsformene med en skje.

Del gelehjertene i 2 og pynt “Rokkelhundene” med dem.

Oppbevar “Rokkelhundene” kjølig.

Copyright: Strikkekjerring

Sarah Bernard er også småkaker som garantert blir spist opp.

De kan godt oppbevares i fryseren.

De tiner fort og er også holdbare veldig lenge når du oppbevarer dem i fryseren.

Kakene kan også lages i en liten langpanne og skjæres i biter før servering.

 

SARAH BERNARD:

KAKEBUNNER:

Sett stekeovnen på 180 grader

250 gram mandler

3 dl melis

2 eggehviter

 

Her kan man også bruke ferdig kransekakemasse hvis man vil spare litt tid.

Mal mandler med mandelkvern.

Bland mandler og melis sammen.

Rør inn eggehvitene til du får en jevn deig.

Rull deigen til en pølse og skjær små skiver som du setter på bakepapirkledt stekeplate.

Stek kakene i ca 10 minutter.

Ikke la dem steke for lenge. Da blir de for harde.

Avkjøl kakene på rist.

 

SJOKOLADEKREM:

1 pk (3 dl) fløte

150 gram lys kokesjokolade

Kok opp fløten.

Brekk sjokoladen i biter og ha dem i den varme fløten.

Rør godt slik at all sjokoladen smelter.

Avkjøl og sett sjokoladekremen kjølig i minst 4 timer, til den er skikkelig kald.

Pisk kremen med miksmaster til den blir krem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt små topper på kransekakebunnene.

Sett kakene kjølig slik at sjokoladekremen stivner og setter seg.

 

SJOKOLADEGLASUR:

200 gram lys kokesjokolade

3 ss delfiafett

 

Smelt delfiafettet i en kasserolle.

Trekk kasserollen av platen.

Brekk sjokoladen i biter og ha i delfiafettet.

Rør godt slik at all sjokoladen er smeltet.

Dypp hver kake i sjokoladeglasuren og sett kjølig igjen til glasuren er stivnet.

 

Hvis du ikke er helt ferdig med julebaksten, eller fikk lyst til å bake, så kan du prøve deg på disse 2 oppskriftene.

“Rokkelhunder” er kjappe å lage, mens Sarah Bernard tar litt mer tid, siden det er flere operasjoner og det blir litt ventetid innimellom.

Mens jeg har bakt i dag, har Musikermannen fått “ånden” over seg og har ryddet vaskerommet.

Nå er det virkelig ryddig og fint til jul der inne.

Ute blåser det litt og det er begynt å snø igjen.

Vi har fått rikelig med julesnø, så nå gjenstår det å se om den blir liggende til jul.

Nå skal jeg finne kakeboksene og putte baksten i bokser og rydde kjøkkenet.

Oppvaskmaskinen har gått 3 ganger i dag, så jeg har produsert mye oppvask, ikke bare småkaker.

 

HA EN FIN SØNDAGSKVELD!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

 

15 kommentarer
    1. Her var det mye godt! Men ROKKELHUNDER har jeg ikke hørt om. Sjokoladetopper eller ristopper derimot, det har jeg hørt om – og alle disse er snytande gode 😀

      God mandag til deg og dine der nord 🙂

      1. Det er nok et ganske lokalt navn, vil jeg tro.🤗
        Men uansett hva det heter. Gode er de.🤩🤗
        En nydelig mandags kveld ønskes deg.🤗🤩

    2. For en herlig dag med gode kaker og bakst, dette er kaker som blir spist altså. For dette er gode smaker og kjekt at de kan fryses..
      Da blir det ikke harskt…
      Ha en fin fin mandag..

      1. Det er veldig kjekt med det som kan fryses, så slipper man å kaste kakene etter jul.🎄🤩
        En flott mandagskveld ønskes deg også.🤗

    3. Å, her var det mye godt! 😀
      Har lagd risboller, med litt lik oppskrift , og det er kjempegodt ☺️
      Du har jammen meg vært produktiv i dag..Sara Bernard er jo ikke lite jobb heller 😉 Utrolig energi du har 🥰

      1. Nå skal jeg ikke bake mer småkaker. Det får holde for i år.😅
        Men litt mer gjærbakst må jeg ha i fryseren. Det blir jo aller mest spist, tross alt.🤩

        1. Ja, det kunne jeg tenkt meg også. Men selv om jeg hvert år sier at jeg trenger plass til bakst, ja, så blir det minimalt igjen til “meg” og bakst i fryseren 😉 Mye vilt og fisk sjø D

          1. Det blir fort fullt i fryseren, ja.🤗😅
            Jeg kunne absolutt trengt mere plass der til jul.🤩🤗

    4. Heia Elin😃 Navnet rokkelhund på risbollan stamma opprinnelig fra han Almar Nilsen, alle vi i kilasvengen i “gamle” dager e oppvoksen mæ at da heite rollelhunna🥰

      Så artig å sjå at da e fleire som bruka da navnet og at da endelig går ann å søk etter rokkelhunna på nættet😃

      1. Så morsomt å høre Ann Merethe!🤗👍🏻
        Vi har alltid sagt det, men jeg har mange ganger lurt på hvor navnet kom fra.😅
        Så bra at du tok deg tid til å fortelle.🤗🥰

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg