NÅ NEI DU!! Kakeoppskrift

Du vet når en kake er god og du skal klare å få andre til å la være å spise den opp før den egentlig skal serveres??

Copyright: Strikkekjerring

Hvis man i tillegg har en svært oppfinnsom Musikermann i hus, kan man ikke snu øynene bort fra kaka ett øyeblikk!

Denne kaka skulle i kakedisken på jobb.

IKKE i Musikermannens mage!

Han gjorde mange forsøk på å sikre seg en bit og utstyrte seg med teskje og prøvde seg på det meste av triks for å få meg til å se en annen vei.

Men jeg kjenner godt til de fleste triksene hans og lot meg ikke avlede, så der møtte han kvist gitt!

Det nyttet ikke å snakke til ham.

Jeg måtte fram med hånda og gi ham et klafs over fingrene før han endelig gav seg.

Det var like før jeg måtte kjenne litt på nakkehårene hans også, men det får jeg ha i bakhånd til en annen gang.

Hvis du også har kakemomser i huset, kan jeg garantere at det ikke blir noe igjen på fatet av denne kaka.

Oppskriften er som følger:

Copyright: Strikkekjerring

 

PEANØTTKAKE:

Sett stekeovnen på 175 grader.

Marengsbunn:

6 eggehviter

5 dl sukker

9 dl peanøtter + litt til pynt

40 Ritz-kjeks

 

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Peanøtter og kjeks has i plastposer, hver for seg.

Bruk kjevlet og knus både peanøtter og kjeks.

Rør knuste peanøtter og kjeks forsiktig inn i marengsen.

Ta fram en langpanne og ha bakepapir i bunnen av forma.

Ha marengsrøra i forma.

Sett formen midt i stekeovnen og stek bunnen ca 20 minutter.

Pass på at kakebunnen ikke blir brun!

Ta marengsbunnen ut av stekeovnen og la den avkjøles.

 

Sjokoladefyll:

6 eggeplommer

6 ss sukker

120 gram smør

200 gram lys kokesjokolade

2 ss kaffe

 

Smelt smør.

Brekk kokesjokoladen i biter og ha den i smøret sammen med kaffen.

Rør godt slik at sjokoladen er smeltet.

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

Bland inn sjokoladeblandingen og rør godt.

Sett sjokoladefyllet kjølig slik at det begynner å tykne.

 

Del kakebunnen i 2 og legg den på et avlangt fat.

Pisk 1 pakke fløte med 1 ss sukker.

Smør halvparten av kremen på bunnen.

Når sjokoladefyllet er begynt å tykne, fordeler du halvparten av fyllet på bunnen.

Sirkle det over kremen og smør utover med en kniv slik at kremen dekkes.

Legg den andre kakebunnen oppå og smør på resten av kremen.

Ha resten av sjokoladefyllet på toppen av kaka.

Sett kaka kjølig noen timer.

Pynt med peanøtter på toppen.

Kos deg med en sabla god kake!!

 

HA EN FLOTT LØRDAGSKVELD!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

 

15 kommentarer

Siste innlegg