Melkefri/Glutenfri – Med vanlige ingredienser

Å bake melkefrie og glutenfrie kaker kan være en utfordring.

Ofte inneholder oppskriftene ingredienser som du får kjøpt på helsekost eller i nettbutikker.

I dag har jeg laget en melkefri og glutenfri kake, med ingredienser du finner i alle matbutikker og jeg deler oppskriften med deg.

Copyright: Strikkekjerring

 

Mandelbunn:

4 egg

2 dl sukker

Piskes til stiv eggedosis.

200 gram malte mandler eller hasselnøtter

1 ts vaniljesukker

Ha malte mandler/nøtter og vaniljesukker i eggedosisen og ta kakerøren i en rund kakeform 26 cm.

Stekes på 160 grader i ca 40 minutter.

Avkjøl kakebunnen.

 

Appelsinkrem:

2 eggeplommer

1 dl sukker

2 dl appelsinjuice

1 ss maizennamel

150 gram delfiafett

Kok opp eggeplommer, sukker, appelsinjuice og maizennamel.

Rør med en visp og kok til det tykner, men ikke ha for sterk varme slik at du svir kremen.

Når den er tyknet, trekk kasserollen av platen og rør inn terninger med delfiafett.

Sett kremen en liten stund til avkjøling i kjøleskap.

Ta kakeringen av mandelbunnen og sett bunnen på et kakefat.

Smør den avkjølte appelsinkremen på toppen og sidene av kakebunnen.

Pynt med det du har lyst til, men pass på at kakepynten også er gluten- og melkefri.

NYYYYYT!!

Del gjerne med noen som har bruk for denne oppskriften.

Kaka er veldig god. 🙂

 

Følg meg gjerne her:

Facebook: Strikkekjerring

Instagram: Strikkekjerring.blogg.no

 

12 kommentarer
      1. Den var veldig god.🤗
        Jeg har prøvd å legge igjen kommentar hos deg i går og i dag, men får bare feilmeldinger. Vet ikke om det kan være noe krøll hos Blogg.no kanskje.

        1. Den er nok laget med kjærlighet også 🤗 Det var rart at kommentarene ikke har gått gjennom. Kan kanskje gjelde flere det, da. Skal sende en mail til blogg.no og spørre. Oppdaget for litt siden at google analytics ikke virker i bloggen min i dag, og jeg får ikke til å restarte den, så kan være noe krøll, ja…

          1. Ja, det kommer bad request både hos deg og flere andre, mens det hos noen er mulig å legge igjen kommentar. Merkelige greier.

            1. Hm, det var merkelig, ja. Jeg har sendt en mail til blogg.no og spurt om det er noe krøll hos dem. Regner med jeg får svar i morgen.

      1. Den ble faktisk veldig god og uten rare erstatninger. Det er gøy å prøve og forske litt på matoppskrifter.😊👍🏻

      1. Den ble veldig god.🤗Jeg har prøvd å kommentere hos deg de siste par dagene, men kommentaren har ikke gått gjennom. Jeg skal prøve på nytt i dag.🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg