Kolakaker og Kransekakepinner – Oppskrifter

Kakeboksene mine begynner å bli fulle nå, men hvis du trenger ett par tips til hva du skal bake, så får du det her.

Copyright: Strikkekjerring

Kolakaker liker alle.

De heter ikke Kolakaker etter coca Cola, men de heter Kolakaker fordi det egentlig er en svensk oppskrift.

Der betyr kola karamell, så på norsk kunne vi kalt dem Karamellkaker.

Disse smaker også karamell.

De er enkle å bake og går kjapt, så dette er perfekt for dem med dårlig tid.

Oppskriften får du her:

 

KOLAKAKER:

200 gram meierismør

200 gram sukker

1 ss lys sirup

2 ts vaniljesukker

2 ts natron

300 gram hvetemel

Perlesukker

 

Pisk smør og sukker til smørkrem.

Pisk inn sirupen.

Sikt inn det tørre og kna deigen sammen til en jevn deig.

Del deigen inn i 5-6 emner.

Trill ruller. Like lange som bredden på stekeplata.

Legg rullene på bakepapir på stekeplata.

Klem rullene flate.

Strø på litt perlesukker.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.

Skjær stengene litt på skrå mens de enda er litt varme.

Legg kakene over på rist og la dem avkjøle helt.

Copyright: Strikkekjerring

Kransekakepinner er også populært blant de fleste.

Her kommer oppskriften på dem også.

 

KRANSEKAKEPINNER:

500 gram mandler

500 gram melis

3-4 eggehviter

 

Mal mandlene på mandelkvern. (Ikke bruk foodprocessor. Det funker ikke)

Bland mandler og melig.

Rør inn eggehviter. Litt av gangen.

Kna deigen til den henger godt sammen og er lett å jobbe med.

Sett deigen kaldt.

Gjerne til neste dag.

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Trill ut pølser og del opp i passe biter.

Legg kransekakestengene på et bakepapir på en stekeplate.

Stekes i ovnen i ca 10 minutter.

De må ikke bli for brune.

La kransekakepinnene avkjøles helt før du pynter dem.

 

PYNT:

Sjokoladeglasur:

2 ss delfiafett

1 pl lys kokesjokolade

Smelt delfiafettet. Trekk kasserollen av platen.

Bryt sjokoladen i biter og la sjokoladen smelt i delfiafettet.

Dypp hver ende av kransekakepinnene i sjokoladen og la dem ligge og tørke på bakepapir.

Med delfiafett i sjokoladen vil glasuren bli litt blankere.

La sjokoladen stivne. (Sett gjerne kakene kjølig)

 

Melisglasur:

200 gram melis

Noen dråper vann

Rør inn litt og litt vann i glasuren.

Ha melisglasuren i en sprøytepose.

Klipp et lite hull og pynt kransekakepinnene med meligglasuren.

La glasuren stivne.

Kakene kan oppbevares i fryseren.

 

LYKKE TIL!!

Copyright: Strikkekjerring

 

I løpet av natten er det blitt mildvær og mer snø.

Noen mil unna oss blåste enn buss av veien og noen av passasjerene ble lettere skadd.

Nå har heldigvis vinden gitt seg, men det er enda snø som kommer ned fra oven.

Musikermannen har allerede vært ute og brøyta ett par timer.

Snøen er tung og våt og vanskelig å få brøytet vekk.

Jeg skal komme meg på jobb og få gjort unna litt av to do-lista mi.

I dag skal også anlegg pakkes og rigges opp for lydjobb til juleavslutninga i morgen.

Hvis det blir tid, skal jeg få bakt julebrød i dag.

Jeg ser at mange har pyntet ferdig både hus og juletre, men dit er vi på langt nær kommet.

Jeg tviler på at jeg rekker å bli ferdig før Lille Julaften, slik vi pleier, men det er tidsnok det.

 

HA EN NYDELIG FØRJULSMANDAG!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

 

 

5 kommentarer
    1. Jeg hadde ikke tenkt å bake småkaker til jul, men disse to oppskriftene frister. Liker begge typene godt 😊 Nå vet jeg også hvorfor kolakaker heter kolakaker 🤗

      1. Disse er kjappe å lage og det er fullt mulig å jukse litt og kjøpe ferdig kransekakemasse.
        Da går det enda fortere.😍

    2. Der lærte jeg noe nytt, har nemlig lurt litt på hvorfor det heter kolakaker 😊
      Enda godt at det ikke ble noen alvorlige skader på de folkene i den bussen da 😳
      Ha en flottersfin kveld og kos deg masse 🥰

      1. Ja, det er ikke noe med drikken cola å gjøre faktisk.🤗
        Men kakene er veldig gode.🤩🥰
        Heldigvis gikk det bra med alle passasjerene.🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg