Havreflarn og Oreokuler – Oppskrifter

Julebaksten er i gang hos meg og i dag har det blitt bakt litt etter jobb.

Copyright: Strikkekjerring

Doble Havreflarn med sjokolade i midten og Oreokuler er ferdige og oppskriftene skal du få hos meg.

Jeg må nok kjappe meg og få alt i fryseren før noen oppdager hva jeg har laget, ellers holder det neppe til jul, selv om jeg har laget 3-dobbel porsjon av Havreflarnene.

De blir aldri igjen i kakeboksen hos oss, hi, hi….

Copyright: Strikkekjerring

 

DOBLE HAVREFLARN MED SJOKOLADE

1 porsjon = Ca 15 doble kaker (så hvis du har kakemonser i hus, dobbel eller trippel porsjonen)

1 egg

125 gram sukker

Piskes til eggedosis

75 gram smør, smeltes

100 gram havregryn, lettkokte

Ha havregrynene i smøret.

1 ts bakepulver

1 ss hvetemel

Ha det tørre og havregrynene i eggedosisen og rør alt sammen med en slikkepott.

Mens røra sveller litt, sett ovnen på 190 grader.

Legg bakepapir på stekeplater og legg små klatter av røren på platene med 2 teskjeer.

Ikke legg dem for tett, de flyter mye utover.

Jeg hadde 6 stk på hver plate.

Stek dem i 5-7 minutter.

Følg nøye med!

Når de begynner å bli brune i kanten kan det gå veldig fort før de blir for mye stekt.

De skal bare være helt lysbrune.

De er gjerne litt mørkere brune ytterst i kanten.

La havreflarnene hvile litt på bakepapiret før du løfter dem over på en bakerist.

La dem avkjøles helt.

 

Sjokoladefyll:

150 gram kokesjokolade

Smelt kokesjokoladen i vannbad og bruk en bakepensel til å smøre sjokoladen utover en havreflarn og legg en annen oppå.

Sett havreflarnene kjølig til sjokoladen er stivnet.

Legg dem så i kakeboks og gjem dem så godt du kan på et kjølig sted.

LYKKE TIL!!

Copyright: Strikkekjerring

 

Så var det Oreokulene.

 

OREOKULER

300 gram Oreokjeks ( 2 pakker)

125 gram Philadelphiaost eller Kremost naturell

 

Knus kjeksene i en blender eller foodprocessor til de er helt knuste.

Bland inn kremost.

Bruk gjerne hendene her.

Hvis blandingen kjennes veldig løs ut, avkjøl den litt i kjøleskapet.

Trill kuler.

Jeg brukte litt melis på hendene siden mine var litt klissete.

Sett dem kjølig mens du smelter sjokoladen.

 

Sjokoladetrekk:

200 gram lys kokesjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad og dypp kulene i sjokoladen.

Bruk gjerne en gaffel til hjelp.

Legg kulene på et bakepapir etterhvert og sett kulene kjølig til sjokoladen er stivnet.

 

50 gram hvit sjokolade

Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og ha den i et kremmerhus eller plastpose.

Klipp hul og ringle litt hvis sjokolade over oreokulene.

Sett kjølig til pynten er stivnet.

Nå må du finne et kjølig sted hvor du kan gjemme disse eller hvis du har lyst til å alge disse flere ganger, sett dem frem til resten av familien eller kaffegjestene, så er de borte på et blunk!

 

Copyright: Strikkekjerring

Mens jeg stod på kjøkkenet og begynte med bakingen, dukket denne nydelige rosa skyen opp.

Jada, jada!

Jeg vet det!

Jeg er Nord-Norge patriot så det holder og det har jeg slett ikke tenkt å slutte med heller!

Copyright: Strikkekjerring

Det er sannelig ikke bare skyene som er rosa, men jammen hele himmelen!

Jeg tror jammen vi har hatt tidenes vakreste november værmessig.

Vi har nesten ikke hatt nedbør, men stille og klarvær hele måneden.

Har du ikke vært i Nord-Norge før, har du definitivt gått glipp av noe denne høsten.

Bare spør hvem som helst som bor her.

Jeg er helt sikker på at de er enige med meg, ha, ha….

 

 

HA EN ROSA AFTEN!!

 

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

8 kommentarer
      1. Begge deler er veldig godt.🤩
        Nå må jeg bare passe boksene som dn smed fremover.😅🎅🏻

      1. Når vi er så heldige med været som vi har vært hele november, blir man ikke lei av å bo her.🌟🤩

      1. Himmelen var virkelig flott og rosa overalt en god stund.🤩🥰
        Disse er veldig gode altså.🌟🥰

      1. Bra at du fant den.🤗👍🏻
        Ja, jeg lar meg fasinere av alle farger som det er mulig å få til på himmelen.🥰
        Selv om det er mørketid, har vi hatt en helt nydelig november.🤩

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg