Gløggostekake og Suksesskake med oppskrifter

Lørdag er jo kakedag, ikke sant??

Copyright: Strikkekjerring

Gløgg er noe jeg lager mye av i adventstida og denne kaka her er også en gjenganger i disse tider.

Oppskriften er min egen og jeg varierer mellom å bruke pepperkaker og digestivekjeks (som her) i bunnen.

Jeg deler gjerne oppskriften på denne gløggostekake her med dere.

 

GLØGGOSTEKAKE:

Kjeksbunn:

 

200 gram pepperkaker eller digestivekjeks

150 gram smør

Knus kjeksene eller pepperkakene helt.

Jeg legger dem i en pose og bruker et kjevle til å knuse kjeksen med.

Smelt smør og bland kjeks og smør godt.

Sett en kakering på et fat og trykk kjeksblandingen godt utover i forma.

Sett til kjøling minimum 30 minutter.

 

Ostemasse:

3 dl fløte

2.5 dl melis

1 pk Philadelphiaost

1 bx rømme

1 pk gelatinpulver

1 dl vann

Pisk fløte og melis til krem.

Ha i rømmen og Philadelphiaosten.

Kok opp vann og rør ut gelatinpulveret.

Ha gelatinen i en tynn stråle i ostemassen mens du pisker litt til med mikseren.

Fyll ostemassen oppå kjeksbunnen.

La stå kjølig i minst 2 timer til alt er stivnet godt.

 

GLØGGLOKK:

2 dl gløgg

4 dl vann

1 pk gelatinpulver

Kok opp gløgg og vann til det nesten koker.

Rør ut gelatinen i gløggen.

Ta kasserollen av platen og la den avkjøle til nesten romtemperatur.

Ha gløggen i en mugge og bruk en skje til å holde under strålen når du heller gløggen over ostemassen.

La stå kjølig 3-4 timer til gløgg-geelen er helt stiv.

 

PYNT:

Hakk litt mandler og rosiner og strø rundt kanten før du skjærer rundt kanten med en skarp kniv.

 

ENJOY!!

 

Copyright: Strikkekjerring

 

Suksesskake er også en god kake som for mange hører julen til selv om den spises hele året.

Det fine med den er at den er glutenfri og at den kan fryses.

Hvis du baker kransekaker eller marengs, er det fint å bruke eggeplommene til denne kaka

for i min kake går det flere eggeplommer enn eggehviter.

 

SUKSESSKAKE:

Mandelbunn:

4 egg

2 dl sukker

200 gram malte mandler

1 ts vaniljesukker

 

Jeg bruker hele egg i kakebunnen, rett og slett fordi jeg synes den hever bedre og jeg mislykkes ikke med denne bunnen slik at den ramler ned og blir helt flat.

Sett stekeovnen på 160 grader.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Mal mandlene mens kjøkkenmaskinen gjør jobben med eggedosisen.

Rør inn  de malte mandlene og vaniljesukkeret i eggedosisen med en slikkepott.

Ha bakepapir i bunnen av en kakeform.

Ha røra i kakeformen og stek kaken i ca 40 minutter.

Den skal bli stekt, men ikke for mye.

La kakebunnen avkjøles helt.

 

GUL KREM:

4 eggeplommer

1 dl sukker

1 dl fløte

1 ts vaniljesukker

150 gram smør.

Ha eggeplommer, sukker og fløte i en liten kjele og kok opp mens du rører med en visp.

Pass på at du ikke har for sterk varme slik at du svir kremen.

Skjær opp smør i små terninger.

Når blandingen begynner å tykne, tar du kasserollen av plate og rører inn vaniljesukker og smørterninger.

Rør godt til alt smøret er rørt inn.

Sett kremen til avkjøling til den har tyknet godt.

 

Montering:

Sett den avkjølte kakebunnen på et fat.

Smør gulkremen på kaken.

Du kan pynte med smeltet sjokolade eller som her med mandelflarn rundt kanten og julespringles på toppen.

 

LYKKE TIL!!

 

Jeg har også bake en Pepperkakerull med tyttebærkrem, men den kan du få oppskriften på en annen gang.

Nå skal jeg flate ut og gjøre ingenting resten av dagen.

Eller jo, kanskje litt og hvertfall skal jeg strikke.

Jeg har jo en bestilling som skal gjøres ferdig, vet dere.

 

NYT LØRDAGSKVELDEN!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

 

17 kommentarer
      1. Du skulle vært nærmere.🤩🌟
        Da hadde vi nok funnet stunder til kakespising.🎂🤗👍🏻

      1. Disse er gode.🤗
        Gløggkaka kunne du kanskje klart uten komfyr, hvis du har mikro eller vannkoker.🎂🤗👍🏻

    1. De kakene ser veldig gode ut.:) Oppskriftene tilsier det samme. Har ikke prøvd å lage ostekake med gelatinpulver. I de jeg har laget er det sitrongele (ferdig pulverblanding) som er brukt i ostemassen. Da blir jo den smaken ganske framtredende, og de andre smakene kommer ikke så mye til sin rett. Det er lenge siden jeg kjøpte gelatinpulver. Sist var det en ganske stor boks. Har det kommet pakker med mindre porsjoner i? En hel slik boks må jo bli veldig mye i ei kake?

      1. Ja, du får kjøpt gelatin i poser på butikken.🤗
        Veldig lettvint å bruke.👍🏻
        De fleste ostekaker er med sitrongele, men det bruker jeg ikke. Jeg liker at det smaker av det andre som er i kaka.🤩

    2. Lekre kaker, du og du…..bra det snart er natta og tannpuss – hvis ikke hadde jeg gått på veggen!
      Lekre kaker, lekre bilder……….Natti natt….

      1. Ja, det er kanskje greit å ikke spise kake rett før sengetid.😅👍🏻
        Men lørdag og kake er kos og det er fint med noen litt «julete» kaker nå.🎅🏻🌟🎂

    3. Fristende kaker må jeg si. Skulle gjerne ha laget og det verste er at da går magen bananas. Nyt søndagen!

      1. Ikke alltid kaker og mager samarbeider, nei.😔 Kanskje de kan lages med noen alternativer som magen liker bedre.😅👍🏻

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg