Jeg har en kake som jeg bare MÅ bake i påska.
Det er denne Sitronmarengspaien.
Det blir ikke påske uten den.
Den er bare så utrolig god!
Litt frisk og passe søt og så er den jo riktig påskegul og fin.
Oppskriften skal du få.
Den er ikke så komplisert å bake, men det blir fryktelig mye oppvask etterpå.
Så er du herved advart, he, he…
SITRONMARENGSPAI
Bruk helst en paiform, men har du ikke det, så kan du bruke en vanlig bakeform.
PAIBUNN:
3 dl hvetemel
100 gram margarin i små terninger
1 egg
Ha hvetemel og margarin i en foodprocessor.
La foodprocessoren gå noen få sekunder.
Ha i egget og la foodprocessoren gå til deigen har samlet seg godt rundt kniven.
Pakk inn paideigen i plast og la deigen ligge i kjøleskap 30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Finn fram paiformen og press paideigen utover i formen og opp langs sidene.
Prikk paideigen med en gaffel og stek paibunnen i 10 minutter.
Skru ovnen ned til 150 grader.
SITRONFYLL:
3 dl vann
2 ss maizennamel
2 ss margarin
1.5 dl sukker
3 eggeplommer
Saften av 1.5 sitron
Skallet av 1 sitron
Press saften av 1.5 sitron og riv skallet av 1 sitron.
Kok opp vann, maizenna og margarin og rør godt med en visp underveis.
Ha i resten av ingrediensene og kok forsiktig opp mens du rører med vispen.
Når sitronfyllet tykner, tar du kjelen av platen og lar sitronfyllet avkjøles litt.
MARENGS:
3 eggehviter
1.5 dl sukker
1 ts sitronsaft
Ha eggehviter og sitronsaft i en bakebolle.
Pisk med en mikser mens du har i sukkeret, litt for litt.
Pisk til det blir skikkelig stivt.
Ha sitronfyllet over paibunnen.
Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper rundt kanten på paien.
Stek paien i ovnen i ca 20 minutter på 150 grader.
Følg med at ikke marengsen blir for brun.
La paien avkjøle helt for den serveres.
LYKKE TIL!!
FØLG MEG GJERNE HER:
FACEBOOK: Strikkekjerring
INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no
Skikkelig påslegul. Tror den hadde slått godt an her i huset. En elsker marengs en annen sitron.
Denne må jeg ha i påska.


Jeg baker den aldri ellers i året.
Å, denne var fristende! Må ta vare på oppskriften

God påske!
Den er veldig god.


Jeg baker den bare til påske og da smaker den kanskje ekstra godt?
Denne så virkelig fristende ut. Håper jeg får laget den en dag. Oppvask er jeg ikke redd for. Hehe..

Skikkelig påske dette
Det er bra du ikke er redd for oppvask.


)
Den er uansett verdt det.
(Du var forresten en av de mistenkte før i dag