I går lagde jeg kransekakedeig og i dag var det tid for å lage ringer og steke.
Jeg har nå satt den sammen og pyntet med melisglasur og nå skal den fryses.
Smellbonbon får vente til jeg skal ta den frem til jul.
Dette er den første som blir laget i år, men det blir garantert flere.
Kransekake er ikke vanskelig å lage, men man kan være uheldig, så innimellom blir det ikke alltid vellykket, men da er det bare å prøve på nytt.
Oppskriften og fremgangsmåten får du her:
KRANSEKAKE
500 gram mandler
500 gram melis
3 eggehviter (eventuelt 4 hvis eggene er små)
Mal mandler på en god mandelkvern slik at det ikke blir biter.
Du kan skolde mandlene først hvis du vil det, men det gjør ikke jeg.
Noen skolder halvparten av mandlene, så det er opp til deg.
Rør sammen mandler, melis og litt eggehvite om gangen.
Deigen skal være fast, men ikke så fast at den ikke henger sammen.
Den må heller ikke være for bløt, for da flyter ringene utover under steking.
Pakk deigen godt inn i plast og la den ligge kjølig 1-2 døgn.
Finn frem kransekakeformene og sett ovnen på 200 grader.
Smør dem godt.
Jeg bruker formfett, mens andre bruker smør og strør på semulegryn.
Rull ut tynne pølser av kransekakedeigen eller bruk en kakesprøyte til å sprøyte ut deigen.
Kakesprøyten må være av den solide typen, eller klarer du ikke å presse deigen gjennom.
Begynn med de minste ringene og arbeid deg utover til du har fått brukt opp deigen.
Noen ganger holder det til 18 ringer, andre ganger ikke.
Det kommer an på hvor tynne du har kransekakepølsene.
Stek ringene i ca 10 minutter.
Følg med, slik at ikke ringene blir brunstekte.
La ringene avkjøles helt i formene før du tar dem ut.
Bruk gjerne en litt skarp kniv og skjær litt rundt kanten.
Hvis de ikke vil løsne, prøv å la dem stå i fryseren litt først.
Når ringene er helt avkjølte, kan du sette dem sammen til en kransekake.
MELISGLASUR:
Pisk 1 eggehvite sammen med melis til den er ganske tykk.
Begynn med litt melis og tilsett mer etterhvert.
Du trenger ca 150 gram melis til en eggehvite.
Du kan også tilsette noen dråper sitron hvis du ønsker det.
Ha glasuren i en sprøytepose.
Sprøyt glasur i sikksakkmønster på hver ring etterhvert som du setter kransekaken sammen.
Kransekaken kan med fordel fryses og tas opp etterhvert.
Pakk den godt inn i plast og ha den eventuelt i en boks slik at den ikke blir knust av andre ting i fryseren.
LYKKE TIL!!
Følg meg gjerne her:
Facebook: Strikkekjerring
Instagram: Strikkekjerring.blogg.no
Det så veldig godt ut, har hørt det er så vanskelig – så har tenkt dette er ikke noe for meg.
Men du hadde en fin fremgangsmåte her og flott oppskrift 🙂
Det er slett ikke vanskelig.🤗
Noen ganger blir de ikke helt perfekte, men det gjør jo ingenting. De smaker like godt uansett.🤩
Mange år siden jeg lagde kransekake, så kanskje jeg skal lage det i år 😉😀
Veldig kjekt å ha i fryseren. Man kan ta opp litt og litt og de tiner på et øyeblikk.🥰
Alt du lager ser så himla godt ut 🙂
Tusen takk.🥰🤩
Så hyggelig.🤗
Kanskje jeg skal bake kransekake til jul. Har aldri latt deigen hvile, så det er nok lurt å forsøkt. Kransekake er noe av det beste jeg vet. 🙂
Det er ikke vanskelig å lage og det er kjekt med slike ting man kan gjøre ferdig nå.🤗🎅🏻
Det er fint at man kan ta opp litt og litt også. De tiner kjempefort.🤗