Mørke Hemmeligheter

I dag har jeg Mørke Hemmeligheter.

Copyright: Strikkekjerring

Det beste av alt er at jeg har tenkt å dele dem med dere.

Hemmeligheten ligger i denne kaka her, som jeg har laget i dag og som faktisk heter Mørk Hemmelighet.

På bildet ser du også hekleprosjektet mitt, som skal bli til et Juleteppe i stua.

Men hvilken jul det blir, skal være usagt, hi, hi…

Tilbake til mørke hemmeligheter…

Hvis du ikke har stekeovn, kan du lage denne kaka her, for den skal ikke stekes.

Den er veldig, veldig god, så det er fort gjort å få mørke hemmeligheter etter å ha spist denne.

Oppskrifta på kaka og fremgangsmåten får du her hos meg:

 

MØRK HEMMELIGHET:

1 pk sjokoladepudding for koking

Kok sjokoladepuddingen etter anvisningen på pakken.

Det vil si sammen med 1 dl vann og 6.5 dl melk.

Imens finner du frem en kakeform som du vet er tett i siden.

Jeg bruker bakepapir i bunn for sikkerhets skyld og setter kakeformen på et kakefat med litt kanter i tilfelle det skulle lekke ut litt i siden på formen.

Hell den kokte sjokoladepuddingen i forma og sett den kjølig 1 times tid til sjokoladepuddingen er stivnet.

 

1 liten bx ananas kuttes i mindre biter

Ca 75 gram valnøtter, finhakket

50 gram kokesjokolade, finhakket

50 gram rosiner

Ha alt i en skål.

Nå skal du piske krem av

2 pakker fløte og

2 ss sukker

Kok opp vann og rør ut 1 pk gelatinpulver med 1 dl kokende vann.

Ha gelatinen i en tynn stråle i den piskede kremen mens du pisker på lav fart.

Ha så i ananas, valnøtter, kokesjokolade og rosiner og rør med en slikkepott.

Ha alt opp i kakeformen med den stivnede sjokoladepuddingen og finn på noe morsomt å gjøre mens fromasjen stivner.

Det vil ta ca 2 timer før du kan nyte den Mørke Hemmeligheten.

Når fromasjen er stivnet, skjærer du rundt kanten og tar løs kakeringen.

Nå legger du kakefatet på fromasjen og snur hele kaka opp ned.

VIPS!

Så kommer den mørke hemmeligheten til syne.

Pynt med litt pisket krem hvis du vil.

 

NYT!!

Copyright: Strikkekjerring

Novemberlyset er vakkert og i dag har vi virkelig fått kjent på det vi kaller “Meløyfjerdingsstilla”.

Det er altså ikke et vindpust og det har faktisk en liten bakdel:

Det er neste håpløst å få fyr i ovnen i dag.

Det finnes jo ikke trekk!

Veden bør hvertfall være knusktørr, ellers kan du bare glemme å få fyr.

Men det er virkelig små problemer i hverdagen.

Vi er heldige som kan titte ut på ro og fred og nyte en himmel i vakkert lys.

Det får meg til å tenke på de som akkurat nå må se at himmelen står i brann på grunn av bomber og krig.

Vi skal være utrolige takknemlige for at vi har det så fint her vi bor.

 

NYT EN VAKKER NOVEMBERKVELD!!

 

Følg meg gjerne her:

Facebook: Strikkekjerring

Instagram: Strikkekjerring.blogg.no

 

13 kommentarer
    1. God kake!
      Og det teppet – jo det er helt sikkert at det er klart til denne jula! hihihi For du er kjapp med pinnene 😀 God onsdag til deg 🙂

      1. Den er farlig god og enkel å lage.🤩
        Jeg har mye annet på pinnene som også skal bli ferdig før jul.🎅🏻😅🙈

    2. Det har du så rett i, vi har mye å være takknemlig for. Og som vi bør huske på å sette pris på.
      Kaka hørtes veldig god ut. Skikkelig dessertkake. <3

        1. Har kjøpt inn til den, men de hadde bare ferdiglaget sjokoladepudding. Og ikke fant jeg gelatinpulver, men regner med plater skal gjøre samme nytten. I morgen vi det har vært foreldra mine sin 66. bryllupsdag, men mor skal feire sin andre uten at far er med. Så tenkte denne kaka vil passe til morgendagen. <3

          1. Gelatinplater gjør samme nytten.🤗👍🏻
            Er spent på å høre om den faller i smak.🤩👍🏻

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg