Noen ganger skal man bake kake til mange og da er det lurt å doble oppskriften eller tredoble den og bake i langpanne.
Hvis det i tillegg er en del som er glutenallergikere og noen som ikke tåler laktose, så kan det være smart å bake kaker som alle kan spise.
Noen av kakene jeg har bakt i dag er i den kategorien.
Hvis man skal bake en glutenfri, en uten melk og resten som de andre skal spise blir det fort bare tull og når det merkes med laktosefri og glutenfri så kan det fort bli sånn at det blir spist bare ett elelr to kakestykker av den kaka og så står resten igjen og det er jo dumt.
Denne kaka her er enkel å bake og blir likt av de fleste.
Oppskrifta mi skal du få her.
GLUTENFRI OG LAKTOSEFRI MANDELKAKE: Til stor langpanne
Sett stekeovnen på 160 grader.
Mandelbunn:
400 g mandler, malte
8 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Mal mandlene.
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
Bland inn mandlene og vaniljesukkeret.
Ha kakerøra i bakepapirkledt langpanne.
Stek midt i ovnen i ca 40 minutter.
Avkjøl.
3 bx Fruktcoctail
4 pk Laktosefri fløte
8 ss sukker
Flytt kakebunnen over på et stort kakefat eller bruk en stekeplate.
Sil av fruktsaften til fruktcoctailen.
Fordel fruktcoctailen over kakebunnen.
Pisk krem av den laktosefrie fløten med litt sukker.
Fordel kremen over fruktcoctailen.
Ha litt strøssel eller annen kakepynt på toppen.
Pass bare på at den også er glutenfri og laktosefri/melkefri.
Enkel kake som er nok til mange.
Jeg har bakt mange andre kaker og brød også i dag.
I kveld kommer det flere overnattingsgjester og i morgen skal det bakes mer.
Siden Musikermannen er ute og reiser og den andre bilen må repareres, passet det fint å gå hjem i ettermiddag.
Våren er ikke kommet så langt, men Hestehoven blomstrer villig i veikanten.
Noen sauer og lam er kommet seg ut og her er det en sau som nok skal finne lammene sine.
Lammene var litt lenger bort, sammen med flere andre sauer, men de fikk jeg ikke bilde av dessverre.
Lam på beite er også et koselig vårtegn.
Skogen er ikke begynt å grønnes enda.
Til det har det vært for kaldt, men kommer det litt varme nå, så skjer det fort.
Isen er enda ikke smeltet på vannet, men det begynner å tine litt nå, så snart får svanene litt mer tumleplass og kanskje litt lettere å finne mat også.
Nå skal jeg se om jeg finner noe å lage til middag i dag.
Det blir jo bare meg som skal spise middag, så da kan jeg bestemme helt selv hva jeg skal ha.
Eller rettere sagt, det som jeg måtte finne i fryseren, he, he..
HA EN FIN VÅRKVELD!!
FØLG MEG GJERNE HER:
FACEBOOK: Strikkekjerring
INSTAGRAM: Strikkekjerring
Så deilig kake, dette var en fin oppskrift som tar vare på alle kakespiserne i selskapet vil jeg tro..
Og så riktig så god ut..
Ja, hvertfall de som ikke tåler gluten og laktose.😅
Det har vi en del av i morgen, så da må alle kunne spise kake også.🍰☕️
Stakkar sau, hun har visst trynet..
Hun har visst trynet, stakkars.😅😜
Flott kake for de med matintoleranse, men sikkert god for alle andre og.
Det var vår med hestehov og sånt her og før det kom 30 cm nysnø. Er vel der fortsatt, under snøen. Håper våren dukker frem igjen til 1.mai.
Håper den snøen smelter brennfort!😅
Snø i mai er ikke noe stas i det hele tatt. 😨
Den kaken både ser og høres god ut 🙂
Våren og lam hører til – og det er så koselig !
Den er veldig god og fin når det er mange med forskjellige allergener.🤩👌🏻
Det er så koselig å se på lammene når de løper rundt på marka på sine nye føtter.🥰🌱