I Skottland kalles denne desserten The King of Desserts og det kan jeg godt tro.
Det er en dessert med lange tradisjoner i Skottland og den kan minne litt om Tilslørte bondepiker, men her er det havre, bringebær, en god klunk whisky, krem og honning som er hovedingrediensene.
En litt annerledes dessert, som ikke blir altfor søt, men har mye smak.
Man kan godt kutte ut whiskyen og det er man nødt til hvis den skal serveres til barn, naturlig nok.
Oppskrift og fremgangsmåte får du her:
CRANACHAN (4 PORSJONER)
2 dl kuttet havre eller havregryn
0.5 dl whisky
0.5 dl flytende honning (Jeg brukte Akasiehonning)
Start med å riste havren 1 dl av havren eller havregryna i en tørr stekepanne i noen minutter.
Ha havren i en liten bolle og hell over whiskyen og bland godt.
Dekk til med plastfolie og la blandingen stå i kjøleskapet natten over.
Neste dag rister du resten av havren i tørr stekepanne i noen minutter.
Bland havren og den flytende honningen inn i havreblandingen du laget dagen før.
Bringebærmos:
5 dl frosne eller friske bringebær
2 ss sukker
1 ss whisky
3 ss flytende honning
Mos bringebærene med sukker, honning og whisky med en gaffel slik at bringebæra er rørt, men likevel har noen hele biter.
Krem:
2 pk kremfløte
3 ss flytende honning
1 ss whisky
Pisk kremen stiv med honningen.
Bland inn whisky etter at kremen er blitt stiv.
Nå skal alt legges lagvis i pene glass.
Start med havrecrunchen, så bringebærmosen og til slutt kremen.
Gjenta samme rekkefølge med ett lag til.
Avslutt med krem og pynt gjerne med litt hele bringebær og rester av crunchen.
En enkel og veldig god dessert!
Månen klarte å lure seg frem bak skyene i kveld når jeg kom hjem fra jobb.
Det har vært en travel helg, men det er godt å høre suset av stemmer og se blide fjes som møtes over kaffe og kaker eller middag.
Vi trenger alle å komme oss ut og se andre mennesker i blant.
Nå skal jeg hvile hode og kropp resten av kvelden før en ny arbeidsuke starter i morgen tidlig.
HA EN FIN SØNDAGSKVELD!!
FØLG MEG GJERNE HER:
FACEBOOK: Strikkekjerring
INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no
Den der må jeg teste en gang 🐰
Anbefales!🤩👌🏻
Wow, det så ut som en smakfull dessert! Og så pent det ble servert i slik glass! 😀
Den var veldig god.🤩
Mye smak uten at den ble for søt🥰
🤩
Tilslørte bondepiker er i alle fall godt, så kan tenke meg dette er veldig godt også 🙂
Det kan absolutt minne om det.🤗👍🏻🤩
Hørtes godt ut. Tror muligens jeg ville brukt litt mindre whisky. Men det er meg. Vet andre her i huset ville elsket den.
Det gikk med ganske mye whisky, men smaken ble slett ikke fremtredende likevel.
Jeg ble likevel litt i tvil om det var så smart å sende sjåførene ut døra med en slik dessert innabords.😅🙈
Ser lekker ut den desserten!
Koselig men travel helg hos dere – med mye kaffe og kaker og godt humør 🙂
Nå er det ny uke 🙂 God mandag til deg 🙂
Det har vært både en travel og hyggelig helg.🤗🤩
Ny uke i gang og vi er kommet litt nærmere våren.🥰
Dagens fristelse:) En god mandag til deg!
Dette er absolutt en fristelse.🤩👌🏻
Ønsker deg en ny, flott uke.🤗