Cranachan dessert med oppskrift

I Skottland kalles denne desserten The King of Desserts og det kan jeg godt tro.

Copyright: Strikkekjerring

Det er en dessert med lange tradisjoner i Skottland og den kan minne litt om Tilslørte bondepiker, men her er det havre, bringebær, en god klunk whisky, krem og honning som er hovedingrediensene.

En litt annerledes dessert, som ikke blir altfor søt, men har mye smak.

Man kan godt kutte ut whiskyen og det er man nødt til hvis den skal serveres til barn, naturlig nok.

Oppskrift og fremgangsmåte får du her:

 

CRANACHAN (4 PORSJONER)

2 dl kuttet havre eller havregryn

0.5 dl whisky

0.5 dl flytende honning (Jeg brukte Akasiehonning)

 

Start med å riste havren 1 dl av havren eller havregryna i en tørr stekepanne i noen minutter.

Ha havren i en liten bolle og hell over whiskyen og bland godt.

Dekk til med plastfolie og la blandingen stå i kjøleskapet natten over.

Neste dag rister du resten av havren i tørr stekepanne i noen minutter.

Bland havren og den flytende honningen inn i havreblandingen du laget dagen før.

 

Bringebærmos:

5 dl frosne eller friske bringebær

2 ss sukker

1 ss whisky

3 ss flytende honning

 

Mos bringebærene med sukker, honning og whisky med en gaffel slik at bringebæra er rørt, men likevel har noen hele biter.

 

Krem:

2 pk kremfløte

3 ss flytende honning

1 ss whisky

Pisk kremen stiv med honningen.

Bland inn whisky etter at kremen er blitt stiv.

 

Nå skal alt legges lagvis i pene glass.

Start med havrecrunchen, så bringebærmosen og til slutt kremen.

Gjenta samme rekkefølge med ett lag til.

Avslutt med krem og pynt gjerne med litt hele bringebær og rester av crunchen.

 

En enkel og veldig god dessert!

Copyright: Strikkekjerring

Månen klarte å lure seg frem bak skyene i kveld når jeg kom hjem fra jobb.

Det har vært en travel helg, men det er godt å høre suset av stemmer og se blide fjes som møtes over kaffe og kaker eller middag.

Vi trenger alle å komme oss ut og se andre mennesker i blant.

Nå skal jeg hvile hode og kropp resten av kvelden før en ny arbeidsuke starter i morgen tidlig.

 

HA EN FIN SØNDAGSKVELD!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

13 kommentarer

      1. Det gikk med ganske mye whisky, men smaken ble slett ikke fremtredende likevel.
        Jeg ble likevel litt i tvil om det var så smart å sende sjåførene ut døra med en slik dessert innabords.😅🙈

    1. Ser lekker ut den desserten!
      Koselig men travel helg hos dere – med mye kaffe og kaker og godt humør 🙂

      Nå er det ny uke 🙂 God mandag til deg 🙂

      1. Det har vært både en travel og hyggelig helg.🤗🤩
        Ny uke i gang og vi er kommet litt nærmere våren.🥰

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg