Karamellpudding – Mine triks

Hjemmelaget Karamellpudding hører med til julens desserter og til julebordet.

Copyright: Strikkekjerring

I dag har vi julebord i vår amerikanske diner og da må det være både hjemmelaget Karamellpudding og hjemmelaget Riskrem med rødsaus til dessert.

Sprø svor på ribba må det også være og pinnekjøttet skal være passe kokt og kålrabistappen må være laget fra bunnen med gode ingredienser.

Mange tror at Karamellpudding er veldig komplisert å lage, så det er ikke noe de tør å prøve seg på.

Egentlig er jo Karamellpudding kjempeenkelt å lage og smaken kan ikke sammenlignes med den du kjøper.

Nå skal dere få min oppskrift og fremgangsmåte og da er jeg helt sikker på at du også får det til.

Copyright: Strikkekjerring

 

KARAMELLPUDDING

Denne oppskriften er laget for en 2-liters brødform som skal være nok til ca 8 personer.

 

Vi starter med karamellen:

Gjør klar en 2-liters brødform.

2 dl sukker

Smelt sukkeret på ikke for høy varme i en liten kasseroll.

Det står i alle oppskrifter at du ikke skal røre i sukkeret mens det smelter, men det skal du ikke høre på.

Jeg røre litt forsiktig nå og da når det begynner å smelte.

Rett og slett fordi det er fort gjort at noe av sukkeret begynner å svi seg, mens resten ikke er smeltet.

Det kan hende det blir noen små sukkerklumper, men de rører jeg helt ut når sukkeret er smeltet.

Sukkeret skal bli brunt, men pass nøye på så det ikke blir for mørkebrunt.

Da blir det svidd og smaker ikke noe godt.

Når alt sukkeret er smeltet, heller du det ned i brødformen.

Bruk grytekluter og hold i brødformen og vend på den slik at karamellen kommer til i hele brødformen og litt ut på sidene.

La brødformen stå og avkjøles mens du lager resten.

JA, det skal smelle i brødformen når karamellen stivner.

 

Sett stekeovnen på 120 grader.

3 dl fløte

6 dl helmelk

5 ss sukker

1 stk vaniljestang eller ekte vaniljesukker.

Copyright: Cemo

 

Jeg dropper vaniljestanga og bruker det ekte vaniljesukkeret som du ser på bilde.

Det kan du få kjøpt omtrent overalt og smaker veldig godt.

Selvfølgelig kan du bruke vaniljestang og skrape ut frøene i stedet.

 

Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang eller vaniljesukker i en kjele.

Rør med en visp underveis.

Det skal bli så varmt at det nesten koker, men ikke la det begynne å koke.

Trekk kjelen av platen og la den stå litt.

 

Finn fram en bakebolle.

Visp 8 egg sammen med en visp.

Spe i melkeblandingen i bollen med egg mens du rører med vispen.

 

Sett brødformen i en stor langpanne eller en en stor ildfast form.

Den må være stor nok til at du kan ha rikelig med vann rundt.

Finn fram en melsikt og legg den over brødformen med karamell.

Sil blandingen over i formen.

Sett langpannen inn i ovnen.

Bruk et litersmål og hell varmt vann rundt brødformen.

Vannet skal nå ca 1/3 opp på brødformen med karamellpuddingen.

La karamellpuddingen steke sakte i ca 2 timer.

Sjekk at den ikke blir for mørk på toppen.

Ta karamellpuddingen ut og la den stå kjølig til neste dag.

Skjær forsiktig rundt kanten og hvelv karamellpuddingen over på et avlangt fat med kanter.

Jeg pynter gjerne med litt krem og knust krokan.

Hvis du er veldig glad i karamellsaus, kan du koke ekstra karamellsaus og ha ved siden av.

 

LYKKE TIL!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

 

24 kommentarer

Siste innlegg