Favorittpåskekaka – Min oppskrift

Jeg har en kake som jeg bare MÅ bake i påska.

Copyright: Strikkekjerring

Det er denne Sitronmarengspaien.

Det blir ikke påske uten den.

Den er bare så utrolig god!

Litt frisk og passe søt og så er den jo riktig påskegul og fin.

Oppskriften skal du få.

Den er ikke så komplisert å bake, men det blir fryktelig mye oppvask etterpå.

Så er du herved advart, he, he…

 

SITRONMARENGSPAI

Bruk helst en paiform, men har du ikke det, så kan du bruke en vanlig bakeform.

 

PAIBUNN:

3 dl hvetemel

100 gram margarin i små terninger

1 egg

Ha hvetemel og margarin i en foodprocessor.

La foodprocessoren gå noen få sekunder.

Ha i egget og la foodprocessoren gå til deigen har samlet seg godt rundt kniven.

Pakk inn paideigen i plast og la deigen ligge i kjøleskap 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Finn fram paiformen og press paideigen utover i formen og opp langs sidene.

Prikk paideigen med en gaffel og stek paibunnen i 10 minutter.

Skru ovnen ned til 150 grader.

 

SITRONFYLL:

3 dl vann

2 ss maizennamel

2 ss margarin

1.5 dl sukker

3 eggeplommer

Saften av 1.5 sitron

Skallet av 1 sitron

 

Press saften av 1.5 sitron og riv skallet av 1 sitron.

Kok opp vann, maizenna og margarin og rør godt med en visp underveis.

Ha i resten av ingrediensene og kok forsiktig opp mens du rører med vispen.

Når sitronfyllet tykner, tar du kjelen av platen og lar sitronfyllet avkjøles litt.

 

MARENGS:

3 eggehviter

1.5 dl sukker

1 ts sitronsaft

 

Ha eggehviter og sitronsaft i en bakebolle.

Pisk med en mikser mens du har i sukkeret, litt for litt.

Pisk til det blir skikkelig stivt.

 

Ha sitronfyllet over paibunnen.

Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper rundt kanten på paien.

Stek paien i ovnen i ca 20 minutter på 150 grader.

Følg med at ikke marengsen blir for brun.

La paien avkjøle helt for den serveres.

 

LYKKE TIL!!

FØLG MEG GJERNE HER:

FACEBOOK: Strikkekjerring

INSTAGRAM: Strikkekjerring.blogg.no

 

 

6 kommentarer
      1. Den er veldig god.🤩
        Jeg baker den bare til påske og da smaker den kanskje ekstra godt?🐥🐣

    1. Denne så virkelig fristende ut. Håper jeg får laget den en dag. Oppvask er jeg ikke redd for. Hehe..
      Skikkelig påske dette 💛💛

      1. Det er bra du ikke er redd for oppvask.😅
        Den er uansett verdt det.🤩🐥
        (Du var forresten en av de mistenkte før i dag🙈)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg